måndag 14 oktober 2013

Svampskogen






Igår var Shanti och jag i svampskogen med sonen. Vi var på Färingsö där sonen bor med sambo och sonson nu tre veckor. Det är fantastiskt att komma till dem och uppleva naturen, vidderna, skogen, dofterna och lugnet. Det är alltid lika trevligt att träffa dem och den här gången fick också Shanti träffa barnbarnet. Han förundrades över undret och nosade och nosade för att riktigt ta in den nya familjemedlemmen. När vi klev av bussen drog Shanti för att så snabbt han bara kunde komma upp till huset och det som väntade, få springa fritt och undersöka naturen och dofterna, träffa son och sambo.
Vi hittade trattkantareller, gula kantareller, trumpetsvamp och taggsvamp. Fingersvampen behövde växa till sig och även vissa trattisar men vi plockade ändå rätt mycket. Det är märkligt hur ögonen ställer in sig på svampen, om man hittar några trattisar ställer ögonen in sig på trattisar och man hittar fler. Hittar man trumpetsvamp ställer ögonen in sig på svart längre svamp och man hittar lättare fler sådana svamper.
Så härligt det är att äta färsk egenhändigt plockad svamp som jag gjorde ikväll med vitlök, salt och peppar. Det finns nästan inget godare. Shanti hoppade och skuttade och sprang runt i skogen som om han jublade av lycka. Inte så konstigt att han inte kunde bärga sig utan drog mig upp till huset och lilla familjen. Vi hade en härlig dag och när vi åkte hem var både Shanti och jag trötta och nöjda med dagen.













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar